Красиви цветя за отглеждане във вашата градина

20/110
Красиви цветя за отглеждане във вашата градина

Има много различни красиви цветя за градината, от които да избирате. Те включват лизиантус, коледна звезда, люляк и други. Тези цветя са не само красиви, но не са и трудни за отглеждане. Ако имате желание да превърнете вашата градина във вълшебно място, ето няколко идеи.

Еустома

Красиви цветя за отглеждане във вашата градина - Еустома

Лизиантусът, познат още като Еустома, е многогодишно растение за хладно време, което обича ниски температури и може да се отглежда в контейнери. Хладните температури са полезни за кореновата система на растението, което поддържа високия му растеж. Растенията трябва да получават минимално количество вода, така че не забравяйте да ги поливате рано сутрин. Те трябва да се съхраняват на добре дренирано място, така че излишната влага да може да се оттича.

Люляк

Красиви цветя за отглеждане във вашата градина - Люляк

Люляковите цветя имат уникално място в света на цветята и се смята, че са знак за щастие. Те са високи изправени храсти с бледовиолетови цветове. Те се различават от лавандулата, която е лилава, но има розов оттенък. Люляковите цветя могат да бъдат намерени в много различни разновидности и могат да се използват в сватбени букети и аранжировки.

Коледна звезда

Красиви цветя за отглеждане във вашата градина - Коледна звезда

Отглеждането на вашата коледна звезда на прозорец може да й помогне да оцелее през зимата. След засаждането в средата на май го преместете в голяма саксия и го дръжте на прозорец с добро осветление. Торете на всеки две седмици, за да поддържате растението здраво. След като температурите започнат да падат вечер, пренесете вашата коледна звезда на закрито.

Астра

Красиви цветя за отглеждане във вашата градина - Астра

Често срещано погрешно схващане за астрите е, че техните цветни глави са мъртви. Въпреки че това е често срещана грешка сред начинаещите градинари, мъртвите цветни глави са само част от естествения цикъл на растението. Мъртвите цветни глави са знак, че растението е приключило с цъфтежа си и то ще насочи хранителните си вещества към корените си.

Делфиниум

Красиви цветя за отглеждане във вашата градина - делфиниум

Делфиниумите са чудесен избор за градини. Те се нуждаят от редовно торене и хладно място. В допълнение, делфиниумите обичат ниска влажност и нежно утринно слънце. Те също се нуждаят от добре дренирана почва. Те са големи цветя, така че се нуждаят от достатъчно пространство и много влага.

Божур

Красиви цветя за отглеждане във вашата градина - Божур

Божурите са родом от Португалия и Испания и растат на височина от 30 до 90 см. Венчелистчетата им са чашовидни и имат жълти прашници. Те също имат атрактивна зеленина, която е разделена на няколко слоя. Цветята на божура имат деликатен аромат и често се бъркат с рози.

Хибискус

Красиви цветя за отглеждане във вашата градина - хибискус

Цветята на хибискус са красиви, особено сортът Southern belle. Листата са кръгли и горскозелени, а цветята са широки няколко инча или сантиметра. Те са издръжливи и имат красиви венчелистчета с наситено лилаво око в центъра.

Жасмин

Красиви цветя за отглеждане във вашата градина - Жасмин

Родът Jasminum е група от ароматни вечнозелени храсти и лози. Повечето сортове са широколистни и имат тъмнозелена зеленина. Техните малки, ароматни цветя са бели, розови или жълти и варират в размер от четири до девет венчелистчета. Те са ценени заради интензивния си аромат, който е основната съставка в много парфюми.

Утринна слава

Красиви цветя за отглеждане във вашата градина - Утринна слава

Въпреки че растенията Ипомея обикновено се считат за едногодишни в повечето климати, те могат да понасят по-студени зими. Някои видове произвеждат много семена и могат да се размножават чрез резници. Други видове, като лунното цвете, имат бърз растеж и навик на близначене. Това ги прави идеални лози за сенчести стени през лятото. Те също могат да помогнат за намаляване на разходите за отопление и охлаждане.

Ако някое от тези растения ви е допаднало, разгледайте и предложенията на Top Flowers – един от най-предпочитаните цветарски магазини в страната – https://www.top-flowers.com/.

Изображения: Wikipedia