Упражнения за отслабване – ефективна тренировка вкъщи

21/49
uprazhneniya-za-otslabvane

Упражненията вкъщи станаха много популярни и ефективни през тези Ковид времена. След като всички фитнеси и зали бяха затворени по време на пандемията, хората останаха принудени да се адаптират и да открият нови начини за раздвижване вкъщи. 

IMG_256

Домашните упражнения са толкова леснодостъпен способ за отслабване, поддържане на форма и активност, защото за изпълнението им не е нужна никаква екипировка. Най-лесно е да се започне с водени видео упражнения, докато спортистът научи правилното им изпълнение. След това е желателно да се обърне внимание на храната, която бива приемана. И на последно, но не и по значимост, място е грижата за тялото ни, това как се възприемаме и награждаваме за постигнатите цели. Защото, ако сме твърде взискателни към себе си във всяко отношение или не уважаваме тялото си, същото и ще получим. Така че освен за външния вид ще е добре да се има предвид, че и вътрешното ни Аз има нужда от точно толкова грижи, както и външното.

Упражненията за отслабване не се ограничават само до тренировка вкъщи. Те могат да бъдат упражнения под формата на:

  • разходки; 
  • походи; 
  • йога;
  • танци;
  • каране на колело, ролери;
  • яздене;
  • плуване;

Както и всички други активности, които могат да спомогнат за нашия енергиен баланс. 

IMG_256

Важно е да се обръща внимание на качеството и количеството на приеманата храна, и на водата. Няма как да копнеем за перфектното тяло и да не правим нищо насреща или да продължаваме да живеем в илюзия, че ще се получи от само себе си. Или да правим упражнения, да се движим активно и накрая да се нахвърляме на големи порции калорийна храна. 

За всичко, което зависи от нас, е нужно да положим усилие, било то минимално или максимално. Неслучайно дедите ни са казали „Дай и ще ти бъде дадено“. От голяма полза ще бъде, ако откриете каква е вашата мотивация, кое е вашето „Защо“. Друга техника е да вземете лист хартия, на който да запишете целта си и срока за изпълнение.

По този начин не само ще знаете посоката, към която вървите, но ще имате и смисъл защо да го правите. 

Например, записвам си какво искам, как ще го постигна, за колко време. Искам да имам перфектно тяло за лятото. Ще го постигна чрез всекидневни 30-минутни тренировки за цяло тяло, повече движение, 2 л. вода на ден и по-здравословно хранене. С този нов навик, който ще изградя, ще смъкна 10 кг до два месеца. 

Това е началото!

IMG_256

Отслабването като цяло има много аспекти, като се започне от умствената настройка, мине се през убежденията на човек, начина му на възприемане от него самия, чуждото мнение, след това се стигне до приеманите хранителни и минерални вещества – хранителният режим, дишането също е много важен компонент, движението, упражненията и се свърши с външния вид.

Добре е да се знае, че не се започва рязко и изведнъж нито с упражненията, нито с приема на по-големи количества вода, нито с внезапното намаляване на калориите и органичните вещества. Всичко трябва да е съобразено спрямо отделния индивид, за да бъде балансиран. 

Щом вече сте взели решението да отслабнете и се впускате в това начинание, би било най-подходящо да се започне с някоя външна намеса, човек, който би ви дал ценни съвети и техники как да се постигне и задържи дадено ниво. Затова експертите-диетолози от Лъки Фит Банско са се погрижили за вашия комфорт и приятно преживяване, докато отслабвате.

IMG_256

ЛъкиФит е 5-звездна клиника, която работи за ефективно намаляване на теглото.
Чрез програмите, които се предлагат тук, можете да отслабнете без досадния йо-йо ефект и без мъчително гладуване. Тук ще ви помогнат и да придобиете полезни навици в тази насока. 

Повече за Лъки Фит Банско може да научите на: https://luckyfit.eu/