Забравете напълно за дисковата херния

12/50
diskova herniya

Лек има за всяка болка. Това важи и за досадните проблеми с гърба и кръста, които мъчат всеки съвременен човек в различен период от живота. Често появата на подобни болки се причинява от дискова херния на диска. Тя се получава в междупрешленните дискове на гръбначния стълб. От това неприятно и особено болезнено заболяване страдат хора на всякаква възраст и пол.

Що е дискова херния?

Това е хронично заболяване на гръбначния стълб. 

Характеризира се увреждане на един и ли повече междупрешленни дискове. Причинява се от травми или изменения, настъпващи с напредването на възрастта. Диагностицирането на заболяването изисква консултация при специалист, който може да направи различни образни изследвания. 

 Как да разберем, че имаме дискова херния?


Заболяването започва с болки във врата, кръста или по гърба, които постепенно стават все по-силни. Обикновено човек си го причинява, ако вдигне рязко голяма тежест, извършвал е продължително време тежък физически труд, или е седял дълго в неудобна позиция. Особено силно чувствате болката, ако кихнете или кашляте.

Според това доколко са засегнати дисковете, може да чувствате местна болка, слабост при движение, тежест в тазовата област. 

Иновативни подходи за лечението. 

Когато сте диагностицирани с това заболяване, очаквайте да ви бъде назначено първо консервативно лечение. Освен медикаменти, то включва физиотерапия, определен двигателен режим, както и относителен покой на тялото, особено в началото на болестта.

Ако консервативните методи не помогнат, за съжаление трябва да се прибегне към оперативна интервенция.

Днес все по-често новите методи в лечението на едно или друго заболяване се оказват добре забравени стари подходи. Инверсионната терапия е позната от 3000 преди н.е. Тя помага да се балансира тялото, за увеличаване на кръвообращението, стимулиране на мозъка, засилване на правилните функции на жлезите и облекчаване на натиска върху коремните органи. Положителният ефект от този метод при лечение на дисковата херния възниква, когато тялото остава под наклон от 20, 40 или 60 градуса за определено време, при което се постига освобождаване на натрупаното напрежение в гръбнака. В нашето съвремие техниката се прилага с помощта на инверсна лежанка. 

Лежанките – лек за дисковата херния

Инверсната лежанка е устройство за упражнения, разтягане и спортуване. Принципът на действие е изполването на собственото тегло и естествената гравитация, за да се постигне намаляване на натоварването в гръбнака, гърба и различните мускулни групи. Установено е, че при позиция на тялото, при която главата е по-ниско от краката, гръбнакът се декомпресира, което води до освобождаване на напрежението и болката. 

Иновативният уред е изключително лесно приложим. Необходимо е само човек да се облегне и да постави краката си на стабилната стойка. Проучвания сочат, че използването на инверсната лежанка дори само за седем минути на ден гарантира трайно облекчение от гръбначните болки, цялостно разтоварване на мускулатурата и помага при стрес.

Наред с доказано лечебния ефект на лежанките при дисковата херния, другите им предимства също не са за пренебрегване. Тяхното използване не би затруднило никого и упражненията могат да се изпълняват, както на специализирани места, така и сред уюта на вашия дом. 

Лежанките са изключително достъпни, многофункционални, компактни и широко приложими. Инверсионната терапия е полезна не само при проблеми с опорно-двигателния апарат, но и за намаляване на стреса, повишаване на гъвкавостта, подобряване на кръвообращението, намаляване на напрежението на мускулите, рехидратира дисковете и повишаване на тонуса. 

Всеки един подобен уред предлага редица специализирани функции като автоматично заключващи се панти за предотвратяване на инциденти по време на разтягане или упражнения; специални ролкови лагери предотвратяващи скърцането; автомати, които позволяват на лежанката да се заключи при пълно преобръщане на тялото; възможност за персонализиране; към инверсната лежанка е приложен диск с полезни упражнения.

Повече за лежанките и как те помагат при болките в кръста и гърба, научете на Lejanki.bg.