Най-необходимите удобства според различните гости в един хотел

30/50
Най-необходимите удобства според различните гости в един хотел

Кои са най-добрите хотелски удобства, които един хотел може да предложи? Няма еднозначен отговор на този въпрос, по-скоро има различни видове гости, които търсят различни удобства в хотелите, които посещават. Ако погледнем един обикновен хотел в Банско, ще забележим, че той посреща най-разнообразни гости – от спортисти, нямащи търпение да се пуснат по ски пистите, през любители на спа центровете, та чак до запалени джаз музиканти.

Освен качеството и чистотата на стаите, които са абсолютно задължително изискване от всички видове туристи, очакванията и нуждите могат да варират значително.

Как тогава един хотел може да задоволи всички хора? Нека да разгледаме какво предпочитат различните типове туристи и да идентифицираме техните нужди.

Пътуващите по работа

Туристите, които посещават Банско по работа, за бизнес конференция или работна среща се нуждаят от добър интернет. Това не е нещо, с което добрите хотели трябва да правят компромис. Високоскоростният интернет и цифровата комуникация могат да бъдат причина, хотелът да бъде избран за голямо бизнес събитие или конференция на даден бранш. Ако обаче хотелът има слава на място за настаняване без добър интернет, това ще прогони пътуващите по работа. Следващото нещо, което е от съществено значение за тази таргет група са контактите. Макар и доста просто на пръв поглед, много хотели изобщо не обмислят каква нужда имат гостите от контакти, където да си зареждат устройствата, като тук се има предвид не само стаите, ами и коридорите, лоби бара и фоайето.

В самата стая, задължително трябва да присъства бюро или удобно работно пространство и ютия. Един много добър подход е хотелът да предложи отстъпка за химическо чистене на клиентите си, като така те могат да бъдат спокойни, че дори и да се случи нещо с дрехите им за дадено събитие, хотелът ще се погрижи.

Пътуващите за почивка или кратка ваканция

Хората, които са решили да се отдадат на заслужена почивка в Банско, обикновено се нуждаят от комфорт и спокойствие. Тези неща много често се съчетават и с уют, който се осигурява сравнително лесно. Примерно, повечето почиващи предпочитат да имат малка кухня, където да си приготвят неща за хапване. Освен това, спа центърът е почти задължителен, за да може гостите да имат активна и отмаряща почивка едновременно. Добра идея е да добавите и списък с ресторантите и заведенията в околността. Ако наблизо има летище може туристите да очакват хотелът да предложи транспорт от и до него.

Туристите за уикенда

Макар да има редовни часове за настаняване, хотелите, които посрещат туристи с по-гъвкави дати, много често позволяват ранно настаняване и късно напускане. По този начин гостите могат да извлекат максимална полза от времето в курорта. Ако пък това е невъзможно, то тогава може да се осигури малко помещение, в което гостите да си оставят багажа, докато бъдат настанени. Така ще могат спокойно да излязат да разгледат града. В Банско, примерно, има доста забележителности, които са подходящи за посещение за няколко часа.

Друг типичен факт за пътуващите само за уикенда е че те не носят много багаж – всичко, което хотелът може да им предложи, като тоалетни принадлежности е високо оценено. Огромен приоритет за този тип туристи е безплатният паркинг, както и възможността да пътуват заедно с домашните си любимци, без да е нужно допълнително заплащане.

Какво търсят милениалите в една почивка?

Интернетът не е само за бизнес, ами и за социални медии. Сигурна гаранция, че милениалите ще избягват хотела ви в Банско е ако имате слаб интернет и те не могат да се тагнат от него. Друг типичен навик за това поколение е желанието им да работят и да прекарват време на места, които са общи – доброто фоайе е абсолютно задължително. Ако пък сложите в него и някаква рамка за снимки или кът, в който да се вижда бранда на хотела ви, това ще ви осигури немалка реклама. Голяма част от милениалите обичат да посещават места, на които да получат кратко обучение. Примерно, готварски курс, курс за рисуване или нещо подобно. Добрите хотели предлагат на своите гости различни изживявания, които да им създадат спомени.

Милениали на почивка

Добра идея е да осигурите велосипеди под наем, както са направили и Terracomplex.bg Банско. Това също е преживяване, което милениалите ще оценят. Банско е прекрасен град в близост до множество планински пътеки и маршрути за каране, така че идеята не е за изпускане.

Кое е важно за туристите с деца?

За да може и на семействата да им е удобно, хотелът трябва да предлага някои допълнителни неща, като детски легълца, столчета, шампоанчета и консумативи за баня. Много добра идея е за семействата с деца да има отстъпки за химическо чистене. Всички родители знаят, че заливането със сокове и петната от храна нямат почивен ден, макар и семейството да е на почивка.

Кое е важно за туристите, търсещи романтична ваканция?

Без никакво колебание ще кажем, че романтика без спа център не се получава. Заедно със спа центъра, хотелът е хубаво да предлага и луксозни халати и добър рум сервиз. Ако двойката има някакъв специален празник, то тогава малко лично отношение също би направило впечатление. В това число влиза безплатната бутилка шампанско или кошница с подаръци и сладки неща за похапване.

Туристи на романтична ваканция