Видове гривни, като подарък за жени

28/49
Видове гривни, бижута

Гривните са бижута с дългогодишна история. В различните епохи и по различните краища на земята са се носели в най-разнообразни форми и размери – големи, малки, тънки, плоски, на глезените и т.н. По нашите географски ширини, също им отдаваме значение, макар и разнообразието им да е малко по-тясно. Въпреки това, отваряйки магазин за златни бижута, като somaha.bg, ще попаднете на широк спектър от сребърни и златни гривни. Ако не знаете какво ви ходи на китките, има реален шанс да се объркате и да затворите страниците на магазина, победени от многообразието и стотиците избори. Изготвихме кратък наръчник за видовете златни гривни, за да ви помогнем с подбора.

Правилната гривна може да добави класа и изтънченост, докато грешната – да ви скрие китката, да изглежда претенциозно или изобщо да не се забелязва. Въпреки че често се носят като моден аксесоар, гривните могат да бъдат и символ на солидарност с дадена култура, група или кауза. Независимо дали е фина или екстравагантна, официална или непринудена, това универсално бижу може да отразява вашия усет за стил.

Един от най-популярните подаръци, когато се избира златно бижу е именно гривната. Тя може да е символ на приятелство, обич или подкрепа. Може да се подарява за рожден ден, за годишнина, на майка, на сестра, на любима, изобщо подарявайки гривна, няма как да сбъркате. Дори някои съвременни двойки си разменят гривни, като годежни или сватбени подаръци един на друг.

Златни гривни с букви и червен конец

Гривни с букви, червен конец и златен елемент са много разпространени последните няколко години. Те са атрактивен начин за носене на амулет, символизират нежност и защита. Има поверие, че червеният конец носи късмет и пази от зли очи.

Диамантените гривни

Нищо не блести по-добре от диамантите. А когато те обграждат китката, това е повече от красиво бижу. Възможно е една диамантена гривна, да е изработена от злато или сребро и да е посипана отгоре с диаманти. Подобен ефект имат и инкрустираните цирконий.

Диамантените гривни могат да варират значително в теглото и качеството на карата. Въпреки че може да е изкушаващо да закупите най-големите диаманти на най-ниска цена, препоръчваме да се съсредоточите предимно върху качеството на камъните. За оптимален блясък и красота, изберете гривна с диаманти, които са класифицирани не по-малко от I по цвят и SI2 по яснота.

Най-популярен стил е гривната с диамантени линии, известна като „гривна за тенис“. Диамантената гривна е наречена така, заради инцидента от 1987 г., при който звездата от женския тенис, Крис Еверт, спря игра, за да събере диамантите от счупена й гривна. Този дискретно елегантен аксесоар е носен от тенисисти и техните фенове оттогава насам.

Тенис гривната е класическа и предназначена да подчертае вродената красота на диамантите. Други популярни модели са “bezel setting” гривните, при които диамантът е инкрустиран на централно място, и „diamond bangles“, които са по-големи и по-тежки гривни.

Диамантена гривна

Гривни със скъпоценни камъни

В тази категория влиза златната гривна с цирконий, каквато притежава почти всяка една жена. Добър заместител на диамантите, цирконият също има блясък, който трудно може да остане незабелязан. Но гривните със скъпоценни камъни не се ограничават само до цирконий, има най-разнообразни модели с най-разнообразни камъни, като сапфири, смарагди и др. Дори можете да намерите модели, където са комбинирани повече от 1 вид скъпоценни камъни.

Гривната със скъпоценни камъни като рубини, сапфири и изумруди е стилен подарък за момиче или млада жена. Популярна разновидност на класическата гривна от скъпоценни камъни е гривната, при която се редуват диаманти с цветни скъпоценни камъни, създавайки драматичен контраст между блестящия огън на диамантите и ярките цветове на скъпоценните камъни.

Металните гривни

Металните гривни може да са от цяло парче метал или във вид на верига. Те са елегантни, като модел и ходят на почти всяко облекло.

Метална гривна с висулки

Този модел също е много атрактивен, като всъщност представлява очарователен начин за индивидуалност. По този начин, всеки може да си направи негова персонална гривна с различни висулки закачени на нея. Естествено, когато висулките имат своето значение за притежателя, тази гривна става символ на индивидуалност.