Очакват ли вашите деца лятото с нетърпение?

11/53

Децата очакват лятната ваканция винаги с огромно нетърпение. Понякога обаче надеждите им за нестихваща забава под слънчевите лъчи са възпрепятствани от различни предизвикателства. Най-голям враг на веселието често се оказва нещо всъщност доста тривиално – а именно, скуката, породена от еднообразието на някои твърде дълги ваканции. 

Дългата пауза и впоследствие тръгването на училище могат да им дойдат твърде много и да им подействат демотивиращо. Ако и вие сте изправени пред подобен проблем, не се тревожете повече.

Още това лято можете да подарите на вашето дете едно истински вълнуващо преживяване. Изпратете го за седмица или две на летен лагер в планината. “Лъки Кидс” – Банско предлага седмични модули с преподаване на английски език в интензивна среда.

Изучаването на чужд език е най-ефикасно, когато малчуганите са заобиколени от хора, които разговорят само на него. Учителите са носители на езика, докато помощник-учителите са готови да се отзоват на всяка тяхна спешна нужда, ако възникне такава.

Подходът на лагера понякога звучи много авангарден, особено за най-малките деца между 7 и 10-годишна възраст, някои от които дори не са учили английски досега. Истината е, че те се намират в един от най-адаптивните периоди от живота си. Позволете им да се възползват от това, като се потопят в нещо ново, каквото е усвояването на чужд език. Начинаещите и напредналите се разделят на групи и така всеки може да получи достатъчно помощ и подготовка спрямо равнището си.

Съответно в по-горната възрастова група – между 10 и 14 години, отново децата са разделени в две групи спрямо нивото на владеене. За тях програмата е адаптирана, за да може да задържа вниманието им на млади подрастващи.

Всички малчугани искат да се забавляват и най-вече да бъдат поощрявани, когато постигат положителни резултати. Затова и в края на всяка седмица се провежда гала вечер с танци и песни.

Творческите дейности идеално спомагат за сплотяването на групите и създаването на трайни взаимоотношения, както и щастливи спомени за децата. Нашият лагер включва развлекателни часове по валдорфска педагогика.

Нашите наблюдения са, че всичките ни лагерници жънат успех благодарение на участието си в програмата. Огромната част от тях бележат значително повишение в комуникативните си умения на английски език. (

Забелязват се обаче и други позитивни промени – родителите споделят, че децата им са се завърнали от “Лъки Кидс” с доста по-добре усвоени хигиенни навици и дисциплина.

В лагера се проследява успеваемостта на всички участващи, като те преминават тест за ниво както при постъпване, така и в края на престоя си. Това помага за определянето на най-подходящата група за съответното дете. 

Все пак едно от най-важните неща през лятото за децата – това са приключенията. Благодарение на комуникативното географско положение на Банско и облагородената туристическа инфраструктура в региона ще могат да се направят и излети в планината, екскурзии из националните паркове в Пирин планина и да посетят редица културни забележителности.

Освен образователни разходки и туристически преходи организаторите ще предоставят на вашето слънчице всички възможни варианти за спортни активности, за да може да опита и научи още нещо ново освен езика. Предвидени са занимания като конна езда, зумба, йога , плуване.

Най-хубавото е, че докато детето ви е с нас, можете да сте спокойни за всяко едно нещо. Басейните в аквакомплекса на хотела са охраняеми. В свободното си време малките ще могат да се разтоварят край басейна и дори морето няма да им липсва. Водите тук се пречистват с естествени соли вместо хлор, затова нежните детски очи няма никога да са зачервени.

Храненето на децата ще бъде осигурено през целия ден. За кухнята се грижат шеф готвачи с богат опит и разбиране към специфичните нужди на подрастващия организъм. “Лъки Кидс” взима мерки всеки път, когато се налага, при наличието на алергии или други проблеми на някой от участниците, които предизвикват нуждата от специална диета. Само трябва да предупредите за режима му и организаторите ще се постараят да се съобразят.