Кое е водещо при избора на столчета за кола?

10/53
Столчета за кола

Когато родителите планират покупка на детски артикул, най-важните неща, на които държат, са качеството и сигурността. Това в голяма степен ръководи избора на бебешка количка, детско столче за автомобил, колело или тротинетка.  

За безопасността на децата е необходимо семейният автомобил да бъде оборудван с подходящо столче. На пазара се предлагат десетки разновидности като модели, цветове и различни екстри, а сред тях се открояват изделията на Zizito. Те са произведени от висококачествени материали, които осигуряват комфорта на детето при пътуване и сигурността при евентуален инцидент. 

ZIZITO Стол за кола, 9-36 кг. (Група 1/2/3) DIONIS, TUV сертификат, 5-точков колан

Как да изберем столче за кола

Понякога многообразието от детски артикули на пазара по-скоро създава проблеми при вземане на бързо решение кое е най-доброто за вас. За да нямате колебания при крайния избор, достатъчно е да се следват основните критерии, на които трябва да отговаря продуктът, от който се нуждаете. Водещите фактори при покупка на детско столче се свеждат до: стабилност, безопасност, качество, удобство, мобилност, компактност и цена.

Стабилност и безопасност

Преди всичко едно столче трябва да е сигурно място за вашето дете. Като при всяка новост, малчуганите отначало е възможно да са неспокойни в него и да им е трудно да стоят дълго на едно място. Столчето трябва да е толкова стабилно, че мъникът да не може да се измъкне от него. Стандартните столчета за кола разполага с много меки и предпазни елементи, които осигуряват комфорта на детето. Те гарантират сигурността при пътуване, а безопасността се допълва от колани с 5-точката система. Продуктите имат здрава конструкция и са изработени от качествени материали. Столчетата за деца над 1 година винаги се монтират в посоката на движение на автомобила. 

Столчетата трябва да са фиксирани стабилно, а детето да е с достатъчно стегнати колани. По принцип те са с меки подложки, за да не притесняват малките пътници. При монтирането трябва да се внимава на съответното място да няма въздушна възглавница, а ако има такава следва да се свали.

Качество и удобство

Висококачествените материали, когато купуваме детски продукти, винаги имат значение. Избирайте марки, които гарантират със сертификат за изработката на своите артикули. Така ще сте спокойни, че те са направени съобразно всички стандарти, проверки и тестове. Кошчетата за кола за новородени са изключително удобни и надеждни продукти. Те са изработени от издръжливи и качествени елементи, които осигуряват подобрена защита в случай на сблъсък на автомобила. Кошчето разполага с дръжка за по-лесно пренасяне. 

Кошчетата имат и сенници, което предпазва детето от силните слънчеви лъчи. Меките текстилни възглавници са изключително удобни и могат да се почистват лесно. 

Предлагат се и кошчета за кола, съвместими с бебешки колички. Бебетата до 1 г. се возят в автомобила обърнати назад спрямо посоката на движение, за да са по-добре защитени при евентуален инцидент. 

Мобилност и компактност

Преносимостта също е сред основните предимствата при подобен продукт. За деца над 3 години могат да се ползват бустери. Те са изключително удобни седалки, които повдигат детето. Бустерите на Zizito са иновативни и имат дори включен механизъм за поставка за чаша. Седалките за деца без облегалки се монтират на задната седалка на автомобила, обърнати в посоката на движение. Текстилът, с който са тапицирани, са с високо качество и лесни за почистване. Столчетата на Zizito притежават германския сертификат за безопасност TUV

Подходящата възраст на детето  

Столче и седалки за автомобили са задължени да ползват децата до 12-годишна възраст или до ръст 150 см. Важен показател са също килограмите на детето. Децата трябва да се возят в столчета от момента на раждането им до достигането на тегло 36 килограма. 

Системите за обезопасяване се разделят на 5 основни групи, според теглото на детето: група 0 е за деца с тегло под 10 кг, група 0+ е за тегло под 13 кг, група I е за деца с тегло между 9 и 18 кг, група II е подходяща за деца с тегло между 15 и 25 кг, група III е за деца с тегло между 22 и 36 кг. В описанията на столчета може да срещнете и комбинирани групи или просто указани само килограмите, без да се упоменава групата.

Швейцарската марка Zizito е водещ производител на качествени бебешки и детски продукти на конкурентна цена,  произведени съгласно всички стандарти за качество. “Зизито БГ” е официалният им дистрибутор и търговец на едро за България .