Правилните мотокари за всеки склад

2/53
Правилните мотокари за всеки склад

Ново поколение Linde контра балансирани мотокари

Контра балансираните мотокари са многофункционално интралогистично решение, което може да се справи с най-различни предизвикателства. Независимо дали става въпрос за електронна търговия, производствени линии или глобално свързани мрежи за доставки, изискванията към стоковите и материалните потоци се променят бързо и стават все по-сложни. За индустриалните мотокари гъвкавостта и свързаността са ключът към успеха. Те обаче трябва да са съчетани и с производителност, безопасност и ергономия.

Linde Material Handling представляван в България от Мотокар Сервиз ООД отговаря на тези изисквания с новоразработеното си поколение мотокари с противовес. Мотокарите могат да бъдат оборудвани с двигател с вътрешно горене или с електрически, според предпочитанията на клиента. Към днешна дата Linde е единственият производител, който комбинира всички типове задвижвания и енергийни системи на една и съща платформа и затова предлага гама от електрически мотокари, които могат да заменят мотокари с вътрешно горене без да има загуба на производителност или издръжливост.

Контра балансираните мотокари са подходящи за всички

Новите контра балансираните мотокари предлагат уникална комбинация от свобода на избор и надеждност. Те се основават на иновативна технологична платформа, която е съвместима с всеки тип енергийна система – функционира също толкова ефективно с дизелови и газови двигатели с горене, както и с високопроизводителни електрически двигатели, захранвани с енергия от оловно-киселинни батерии, литиево-йонни батерии или горивни клетки. Мотокарите са подходящи за товарене и разтоварване в тесни пространства в склада и за взискателна употреба на открито. Linde ще ви помогне да изберете правилния мотокар и необходимата енергийна инфраструктура, за да отговори на вашите нужди. Всеки клиент получава най-добрия мотокар според собствените му изисквания без никакви компромиси.

Платформата е разработена с помощта на обширни пазарни проучвания. В рамките на специалните „Клиники за мотокари“ разработчиците провеждат почти 1000 интервюта с клиенти и служители по продажбите от 26 държави. Това им позволява да получат изчерпателна представа за търсенето на дадени продукти, изискванията за производителност и важността на специфичните отделни характеристики.

Контра балансирани мотокари

Максимална работна мощност

Новите контра балансирани мотокари постигат изключителни характеристики, дори и при стандартната им версия. С широка гама от опции за цена и специфични за клиента решения, те могат да бъдат оптимизирани за определена цел. За първи път има електрически мотокари със силата на IC камион – Те предлагат екологично устойчива алтернатива, без да се допускат компромиси с производителността или издръжливостта.

Максимална работна мощност

Основният компонент е синхронен двигател за съпротивление с добавяне на постоянни магнити, които осигуряват количествено повишаване на производителността и енергийната ефективност на мотокара. Те премахват обичайните вибрации, шум и емисии на отработени газове, свързани с мотокарите с IC, докато шасито и конструкцията са проектирани за максимална издръжливост. Благодарение на комбинираната кормилна ос, моделите са идеални за използване в тесни пространства и пътеки. Със здравата си люлееща се ос и дългото междуосие, моделите X и H са идеални за използване и на открито.

Лесно шофиране

Това поколение мотокари с противовес осигурява оптимална ергономичност. Интериорът на мотокара предлага максимално пространство. Премиум ергономичният дизайн на седалките и уникалната оперативна концепция, заедно с още по-доброто зрително поле, осигуряват оптимално изживяване при шофиране. Водачът има възможно най -добрия изглед към товара и заобикалящата го обстановка. Това минимизира прекъсванията и оперативните повреди и увеличава максимално производителността. В допълнение, удълженият подлакътник със свободно конфигурирани елементи за управление осигурява още по-голям комфорт. За да се сведе до минимум физическото натоварване на оператора, мачтата, осите и шасито са отделени, за да поддържат вибрациите до абсолютен минимум.

Лесно шофиране

Оптимална защита за хората, мотокарите и околните предмети

Новите мотокари с противовес постоянно се оптимизират за безопасност. С ниския си център на тежестта, те са проектирани за максимална стабилност, за да се предотврати преобръщане. Шасито, кабината на водача и мачтата са проектирани да осигуряват възможно най-безпрепятствена гледка към мотокара, товара и работната среда. Те също така разполагат с авангардни системи за безопасност, включително вградени помощни системи като Linde Load Assist, която предотвратява преобръщане и инциденти с падащи товари, както и Linde Curve Control, която намалява скоростта на камиона при завиване.

 Linde Load Assist

Linde Motion Detection, пък се предлага като опция. Тя идентифицира движенията в радиус от 180 градуса зад камиона и автоматично спира камиона от заден ход при нужда. Друг вариант е LED лентите Linde, които използват различни цветове, за да покажат посоката на движение на камиона. Допълнителните системи за подпомагане осигуряват допълнителна безопасност за хората, мотокарите и околностите.

Мотокари Linde

Идеално свързани

Новите мотокари с противовес са стандартно оборудвани с цялостна система от сензори, осигуряващи сигурно събиране и предаване на данни. Това означава, че карите могат да бъдат безпроблемно интегрирани в мрежови процеси. Дори с основните версии е лесно да се извършват актуализации и, когато е необходимо, да се освободят допълнителни цифрови функции, като например показване на теглото на товара. Използвайки интелигентна система за управление, мотокарите могат да бъдат регулирани според индивидуалните изисквания на водача и могат да бъдат интегрирани в подходяща система за управление на автопарка. Важни параметри и данни за производителността могат да бъдат достъпни и анализирани по всяко време, увеличавайки наличността на мотокарите. Осигурена е и свързаност, когато става въпрос за управление на енергията. Със серията E и X на електрически мотокари се събират и анализират данни, свързани с нивото на зареждане и използването на зареждащата инфраструктура.

Производителност

Комбинирайки най-добрите характеристики на мотокарите с електрически двигател и на онези с вътрешно горене, Linde постигат изцяло ново ниво на производителност.

Ергономичност

Новите работни станции на водача и разширеното зрително поле осигуряват максимален комфорт за оператора.

Безопасност

Отличната видимост и авангардни системи за безопасност осигуряват оптимална защита за хора, мотокари и околните предмети.

Свързаност

Със стандартното събиране и предаване на данни, мотокарите са идеални за интегриране в мрежови процеси.