За какво да внимаваме при избор на хостинг услуга?

62/110
хостинг услуга

Подборът и взаимоотношенията с един доставчик на хостинг услуги може много да прилича на онлайн запознанство. За да имате успешна връзка, не можете просто да изберете най-евтиния доставчик на хостинг или първия човек, когото срещнете онлайн. Точно както при запознанствата, успешната връзка с доставчика на хостинг услуги започва с намирането на правилния доставчик, който има честно отношение. Как можете да намерите най-добрия доставчик на хостинг, който да е подходящ точно за вашата компания може да научите на Phenona.com, където има ревюта на най-добрите хостинг компании в България. Списъкът е подбран между хостинг компании, които поддържат високи стандарти, като поддържането на високи стандарти не означава, че трябва да изберете най-скъпия хостинг доставчик, който намерите. Това означава, че трябва да се придържате към него и да не се задоволявате с нищо по-малко. Вижте някои от въпросите, които трябва да зададете на доставчика на хостинг услуга, за да разберете дали той е най-подходящия за вашия бизнес

Какви показатели за надеждност на сървъра и време на работа предлагат?

Да имате работещ 24×7 уеб хостинг е много важно. Уеб хостинг, работещ с мощен сървър и стабилни мрежови връзки, е това, от което се нуждаете, а препоръчителният резултат за време на работа е 99,5 %. Време на работа под 99 % е неприемливо. Има много начини да получите информация за времето на работа. Един от тях е с помощта на инструменти за мониторинг на сървъри, които могат да ви помогнат да проследите вашия доставчик. Задайте на доставчика си на хостинг изрични въпроси по отношение на надеждността на сървъра и резултатите за време на работа

Каква политика за сигурност предлагат?

Разберете какви мерки за сигурност са предприети от доставчика на хостинг услуги за защита на данните. Ако се интересувате от споделен хостинг, тогава политиките на хостинг доставчика трябва да се отнасят и за него. Това важи и за облачния хостинг, както и за специализирания. Също така попитайте колко често се извършва сканиране за зловреден софтуер и вируси? Избраният от вас хостинг доставчик трябва да разполага с подходящи процеси за сигурност (SSL сертификати и т.н.), за да защити всички чувствителни данни.

Предлагат ли набор от хостинг оферти?

Всеки бизнес има различни изисквания за уеб хостинг. Попитайте доставчика на хостинг относно видовете хостинг, които предоставя? Също така разучете въпроса по отношение на техните политики в случай, че искате да увеличите или намалите мащаба си. Насочете се към доставчик на хостинг услуги, който предлага редица различни хостинг опции. По този начин можете да променяте хостинг плановете, когато нуждите ви се променят, и не е необходимо да сменяте доставчика с нов.

Предоставя ли SSL?

Ако вашият уеб сайт е за електронна търговия или съхранява някакви чувствителни данни за клиенти/служители, имате нужда от добър SSL сертификат. Уверете се, че ако го предлага, той покрива всички изисквания за сигурност. Ако не, съществуват множество доставчици на SSL от трети страни, към които можете да се обърнете.

Предоставя ли множество допълнителни (addon) домейни?

Много от нас притежават повече от един домейн, а понякога и повече от 2 или 3 домейна. Ако изберете доставчик на хостинг, който позволява добавянето на множество домейни, тогава можете да настаните тези допълнителни домейни на едно и също място. Следователно направете проверка на капацитета на домейните, преди да ги закупите. Обикновено хостинг компаниите разрешават поне 25 допълнителни домейна към един акаунт.

Колко често сайтовете, които хоства са недостъпни?

Престой е, когато даден уеб сайт е недостъпен за потребителите за определен период от време. Попитайте вашия доставчик на хостинг услуги колко често се е сблъсквал с прекъсвания в миналото. Идеалният отговор би трябвало да ви даде отговор „никога“, имай обаче предвид, че дори и най-добрите хостинг доставчици са имали прекъсвания.

Каква е политиката на хостинга за резервните копия?

Малко доставчици на хостинг услуги извършват архивиране повече от веднъж дневно. Резервните копия (backups) са от съществено значение за запазване на вашите данни. Освен това се уверете, че се архивират и вашите бази данни, а не само вашите файлове. Попитайте вашия хостинг доставчик за неговата политика за архивиране.

Каква отговорност носят, ако уеб сайтът падне?

Трябва да направите обстойна проверка, за да видите кога компанията носи отговорност и кога не. Възможно е те да не носят отговорност, когато прекъсването на електрозахранването е извън техния контрол. В такива случаи попитайте дали таксите ще бъдат преустановени.

Колко отзивчива е техническата им поддръжка?

За да разберете какво е обслужването на клиентите и техническата им поддръжка, можете да се свържете с други клиенти и да разберете каква е тяхната удовлетвореност от качеството на услугите. В същото време техническата поддръжка трябва да е на разположение 24Х7, включително и в празнични дни. Попитайте и за средното им време за реакция и разрешаване на проблема.

Колко клиенти имат на всеки сървър?

Когато избирате споделено хостинг решение, ще споделяте сървърно пространство и с други уеб сайтове. Броят на уеб сайтовете на всеки сървър ще окаже влияние върху скоростта на вашия сайт. Попитайте доставчика на хостинг услуги за броя на клиентите, които споделят един сървър.

Какво да правя, ако не съм доволен?

Попитайте дали хостинг доставчикът предлага някакъв вид гаранция или оферта за пробен период. Съществуват различни видове политики за гарантиране на удовлетвореността, които могат да ви помогнат да си изградите мнение.

Правилният доставчик на хостинг услуги наистина може да ви помогне да се издигнете в бизнеса си и да помогне на организацията ви да бъде гъвкава. Ако търсите уеб хостинг услуга, която ще ви помогне да оптимизирате работата на вашия уебсайт,  Jump.bg е чудесен вариант. Те се ангажират да изпълняват критичните ИТ изисквания, като използват най-добрия хардуер и инфраструктура. Във всички техни пакети са включени резервирано хранилище, ежедневни резервни копия и автоматичен failover. Научете повече на: https://phenona.com/zashto-izbrah-hosting-v-jump#backup